AΠΡΙΛΙΟΣ 2024
Close
 
 
Χρησιμές διευθύνσεις:
   
  Η ιστοσελίδα της πόλης  
 
  Δρομολόγια
τραίνων
 
   
  Ηλεκτρικός  
 
 
Ντίσελντορφ (Düsseldorf)
Το Ντίσελντορφ είναι η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, εκτείνεται και στις δυο όχθες του ποταμού Ρήνου και είναι μια από τις δέκα πιο πολυπληθείς πόλεις της Γερμανίας με 581.122 κατοίκους.
Οι πρώτες ιστορικές αναφορές για την πόλη τοποθετούνται στα 1135 όταν το Ντίσελντορφ ήταν ένα ψαροχώρι στις όχθες του ποταμού Ντίσελ, (παραπόταμος του Ρίνου) από τον οποίο πήρε και το όνομα του που σημαίνει χωριό του Ντίσελ.
Το Ντισελντόρφ είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, οικονομικά και διοικητικά κέντρα της Γερμανίας με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας στο οποίο έχουν πρόσβαση πλοία ανοιχτής θαλάσσης μέσω του ποταμού Ρήνου, αποτελεί διέξοδο για τα γεωργικά προϊόντα και τα μεταλλεύματα της κοιλάδας του Βούπερ.
Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από την πόλη και προσεγγίζεται με το μετρό, τα δημόσια μέσα μεταφοράς, και βέβαια με ΤΑΧΙ και ΙΧ αυτοκίνητο.
 
Παλιά Πόλη του Ντίσελντορφ (Altstadt)
Η παλιά πόλη είναι το πρώτο από τα 49 διαμερίσματα της πόλης του Ντίσελντορφ. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στο Altstadt (Παλιά Πόλη), μια ζώνη από καλντερίμια στο κέντρο της πόλης και να θαυμάστε το γοτθικό κτίριο Rathaus (το Δημαρχείο) κατασκευής του 1573 μ.Χ. Βόρεια του Rathaus μπορείτε να δείτε τη Βασιλική του St-Lambertus του 13ου αιώνα. Μετά, αν κινηθείτε ανατολικά θα βρείτε το Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, το μοντέρνο μουσείο κατασκευασμένο από μαύρο γυαλί. Στους τουριστικούς οδηγούς η παλιά πόλη περιγράφεται ως το μεγαλύτερο μπαρ του κόσμου (längste Theke der Welt) διότι εδώ βρίσκονται πάνω από 300 μπαρ και μπυραρίες.
 
 
Η Μπίρα
Θεωρείται αδιανόητο για οποιονδήποτε επισκέπτη να μην επισκεφτεί μία από τις εκατοντάδες μπυραρίες που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά της πόλης. Το Ντίσελντορφ είναι παγκοσμίως γνωστό για τις 1800 διαφορετικές μπύρες που παρασκευάζονται εδώ και ιδιαίτερα για την μοναδική συνταγή της θολής μπύρας η οποία είναι το σήμα κατατεθέν ολόκληρης της περιοχής. Μερικά από τα πιο παλιά εργοστάσια μπύρας έχουν μετατραπεί σε μουσεία και το κοινό είναι ελεύθερο να τα επισκεφτεί ώστε να δει τις παλιές μεθόδους παρασκευής αυτού του αγαπημένου προϊόντος για όλους τους Γερμανούς. Τέλος καλό θα ήταν να έχετε πάντα υπ' όψιν σας ότι η οδήγηση υπό τη επήρεια αλκοόλ, στην Γερμανία τιμωρείται αρκετά αυστηρά.
 
 
Κουζίνα του Ντίσελντορφ
Οι καλοφαγάδες, στο Ντίσελντορφ δε θα μείνετε δυσαρεστημένοι. Αξιόλογες γεύσεις θα βρείτε στην κουζίνα των κρεάτων, σε αυτή των θαλασσινών αλλά και στα γλυκά. Ένα από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά πιάτα, εκτός βέβαια από το Κότσι, είναι το ψητό βοδινό κρέας μαριναρισμένο σε ξύδι και μπαχαρικά, τα μύδια του Ρήνου που προτιμώνται κατά τους χειμερινούς μήνες και επιπλέον η μαύρη πουτίγκα με βρασμένα μήλα που αναμειγνύονται με πουρέ πατάτας.
 
Η αγορά της πόλης.
Παγκοσμίου επιπέδου αγορά για τα ψώνια σας, εδώ θα βρείτε όλους τους γνωστούς οίκους μόδας και πολλούς άλλους, μιλάμε για την οδό Κονινγκσάλε (Königsalle) «KΟ» για τους ντόπιους), ένα 1 χιλιόμετρο περίπου από την παλιά πόλη (Altstadt).
Ένας όμορφος δρόμος με τις καστανιές και τις γέφυρες να συμπληρώνουν αρμονικά το σκηνικό. Φυσικά με το «KO» να είναι η κύρια ατραξιόν προσέλκυσης πελατών, αλλά και στους γύρω εμπορικούς δρόμους (Flingerstrasse και Shadowstrasse) να προσφέρουν πιο χαμηλές τιμές και ενδιαφέρουσες επιλογές.
 
 
Πύργος τηλεπικοινωνιών του Ντίσελντορφ
O πύργος τηλεπικοινωνιών του Ντίσελντορφ είναι ψηλότερο και επιβλητικότερο κτίσμα της πόλης. Φτάνει σε ύψος τα 240,50 μέτρα και φέρει κεραίες ραδιοτηλεοπτικών πομπών. Η κατασκευή του άρχισε το 1979 και ολοκληρώθηκε το 1981, χρειάστηκε 7.500 κυβικά μέτρα σκυροδέματος και ζυγίζει 22.500 τόνους. Ως επισκέπτες θα μπορούσατε να επισκεφτείτε το παρατηρήριο του πύργου που βρίσκεται σε ύψος 170 μέτρων και παρέχει τη πανοραμική άποψη όλης της πόλης. Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα να γευματίσετε στο εστιατόριο του πύργου που βρίσκεται στα 174,5 μέτρα. Τέλος ένα επιπρόσθετο χαρακτηριστικό του πύργου είναι ότι στον άξονά του είναι τοποθετημένο το μεγαλύτερο ψηφιακό ρολόι στον κόσμο. έχει σχεδιαστεί από τον Horst H. Baumann και ονομάζεται Lichtzeitpegel.
 
 
Το Λιμάνι των Media
Το Λιμάνι των Media είναι η βιτρίνα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το 1989 άρχισαν οι εργασίες για να μετατραπεί το πρώην βιομηχανικό λιμάνι στο «Media Harbor», ένα ζωντανό χώρο με σύγχρονα κτίρια γραφείων, καταστημάτων, εστιατορίων και διαμερισμάτων. Τα κοσμήματα του λιμανιού είναι τα τρία δημιουργήματα του Frank Gehry, τα οποία «στέκονται» το ένα δίπλα στο άλλο… Ένα λαμπρό ασημί κτίριο με μια κυματιστή πρόσοψη βρίσκεται ανάμεσα στα δύο ψηλότερα κτίρια – πύργοι με πολυεπίπεδη κλίση.
 
 
 
 
Παρ’ όλα αυτά τα ωραία, τις περισσότερες ώρες μας στο Ντίσελντορφ θα τις περάσουμε στην Drupa, γι’ αυτό άλλωστε θα ταξιδέψουμε ως εκεί. Καλά να περάσουμε λοιπόν και κυρίως, καλή μας επιτυχία!
 
Πηγές: taxidologio.gr, tripadvisor.com.gr, taxidiotis.net
 
 
GRAPHCOM - ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ Ε.Π.Ε.
 
TΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ DRUPA
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Β. (28/5 - 7/6) T.: (+30) 6932 485516
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Π. (30/5 - 6/6) T.: (+30) 6936 612535
ΜΕΞΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (28/5 - 6/6) T.: (+30) 6942 222505
ΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑΝΟΣ (28/5 - 6/6) T.: (+30) 6948 488071
ΜΑΘΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (30/5 - 4/6) Τ.: (+30) 6944 519255
ΜΑΤΚΑΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (1/6 - 6/6) Τ. (+30) 6983 192804
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Β. (31/5 – 3/6) T.: (+30) 6943 904760
MILENA KARIC (29/5 - 2/6) Τ.: (+381) 63 8685742